Om Motala Hissar

Motala Hissar en ledande tillverkare av hissar för byggnader där det finns begränsat med utrymme och har en av världens mest utrymmeseffektiva hissar. Vi är ett företag i Aritco Group, som ägs av Latour Industries.

Från juni 2021 ägs Motala Hissar AB av Latour Industries och ingår i nu Aritco Group AB. Latour är ett av de största investeringsföretagen i Sverige med en omsättning på mer än 5 miljarder kronor. Företagets filosofi går ut på att köpa eller investera i företag och få dem att växa på lång sikt. Vi är glada över att ha en ny ägare med ekonomiska muskler som tror på oss och våra produkter som är villiga att investera i vår framtid.

Motala Hissar startade 1972 med tillverkning av varuhissar. Sedan 80-talet har företaget främst fokuserat på plattformshissar, som till övervägande del används för tillgänglighetsanpassning av byggnader. Över 10 000 hissar har hittills levererats till kunder över hela världen. Omkring 60% av produktionen exporteras.

Motala Hissar arbetar med ständig förbättring av produkter, produktion och system. Hissarna ska erbjuda högsta säkerhet, tillförlitlighet och ekonomi. Målet är att kunderna ska uppleva att de får det bästa branschen har att erbjuda. Kvaliteten förbättras kontinuerligt med hjälp av feedback från distributörer och kunder.

Vi tillverkar alla mekaniska delar i vår egen anläggning. Det innebär att vi har full kontroll över produktionen. Om någon kund behöver en speciell lösning eller särskilt snabb leveranstid kan vi oftast tillmötesgå detta. Vår produktionsanläggning i Motala är centralt placerad från ett geografiskt perspektiv med snabba distributionsvägar både norrut och söderut.

Vi har en egen utvecklingsavdelning som kontinuerligt arbetar med att göra våra produkter bättre, smartare, billigare och ännu mer utrymmesbesparande.

 

Distributörer över hela Europa

Vi har ett nära samarbete med samarbetspartners över hela Europa, som kan ge personlig service och undersöka förhållandena på plats. Se våra distributörer här.

 

Bli återförsäljare

Vi söker kontinuerligt efter nya partners. Våra distributörer är ofta i hissbranschen men återfinns även i närliggande branscher som fastighets- eller byggvaruföretag. Om du tror att ditt företag har vad som krävs för att framgångsrikt marknadsföra en kvalitetsprodukt som Motala Hissar i din marknadsnisch eller ditt geografiska område, kontakta oss. info@motalahissar.se

Motala Hissar huvudkontor
Montering av hiss
produktion på Motala Hissar
Kvalitet är ett ledord för Motala Hissar